Jumlah Paparan Halaman

Rabu, 9 Oktober 2013

Q&A berkenaan bayaran yang dikenakan untuk rawatan dan bantuan oleh Ustaz Mail

Salam,

1.      Saya menerima banyak email berkenaan charge bayaran yang dikenakan atas perkhidmatan dan bantuan oleh ustaz mail. Saya faham tentang masalah kesempitan duit dan masalah tak mampu oleh sebilangan pembaca. Apa apa pun dibawah adalah butiran bayaran dan sebab musabab kenapa bayaran dikenakan.
  • ·        Bayaran dikenakan ialah dalam RM400 seorang, maksima sehingga RM1000 tanpa mengira bilangan ahli keluarga jika memerlukan rawatan keseluruhan. Bayaran boleh dibuat ansurans 3-5 kali bayar sekiranya tidak mampu.

  • ·         ustaz mail tidak bekerja dan dia menumpukan hidupnya dan usaha dirinya membantu dan mengajar org mengatasi gangguan. Jika saya tidak bekerja dan membantu org kerja utama saya, saya sendiri pun akan mengenakan bayaran.

  • ·         bab bayaran tu memang agak tinggi tetapi sebenarnya, agak memenatkan dan amat menggunakan kekuatan dalaman dalam hal mencari dan membelasah syaitan dalam diri seseorang. Bab cedera dalam ni insyaAllah tuan tuan akan nampak sendiri. Tuan buang ilmu atau saka, ustaz mail akan sakit dan azab sehingga muntah darah. Memang sakit sebenarnya bila saka berpisah daripada badan kita, tetapi kebanyakkan orang tak rasa.

  • ·         bayaran yg dikenakan hanya sekali. Selepas jadi anak muridnya, rawatan susulan dan tunjuk ajar adalah percuma. Memang berbeza dengan darul sXXXX dan perubatan islam yang lain . Saya pun dah berubat byk kali kat darul sXXXX dan ustaz ustaznya tak ada rasa or penat or cedera langsung dalan berubatkan org. Bukan berubat, nambahkan saka si sakit sahaja.

  • ·        Perkhidmatan dalam bayaran tu memang banyak, mengajar, menunjuk, menscan, memclearkan rumah pesakit dan kadang kadang kerja kerja tambahan yang lain bergantung atas sakit pesakit tu sendiri.



  1.  Bab ilmu dan teknik belasah jin ni, tidak lah semudah dan sewenang yg tuan puan sangkakan. Membelasah dan bunuh syaitan dalan diri sendiri mudah, tetapi nak bunuh syaitan didalam diri orang lain, memang memakan masa. Ilmu yg haq memang memakan masa dan bertertib. Sebagai contoh saya dah belajar dan amalkan teknik ini selama 5 tahun. Kekuatan saya semacam budak 5 tahun dunia sebenar sahaja. Tak semacam ilmu yg belajar kat darul SXXXX dimana belajar 2 bulan or 6 bulan boleh ubatkan orang.
  2.  Cara ustaz mail ialah. Dia akan bantu selesaikan gangguan utama lepastu dia akan ajarkan dan beri penerangan tentang ilmu haq dan bathil. Dan mengajar tekniknya kepada tuan dan ahli keluarga tuan supaya tuan sekeluarga boleh berdikari.
  3. Gangguan pembaca boleh diselesaikan oleh pembaca dan keluarga sendiri kelak tetapi mula mula ni memang kena bantuan dan tunjuk ajar. That why sampai 3 ke 4.hari masa diambil. Nak bantu satu, nak ajarkan satu, nak clearkan rumah dr tapak dan rumah jin satu. Gangguan tuan sekeluarga bukanlah dari satu punca. Banyak punca sebenarnya.
  4.  Bab bayaran tu jika dibahagikan kepada semua ahli keluarga yg terlibat dan masa dan ilmu yg disampaikan tak seberapa pun.kalau ada 20 org termasuk ayah mak adik beradik anak anak dan cucu serta menanntu, agak murah dan sekali pakej aje.
  5. Berikut adalah satu kisah sahabat Rasulullah ynag mengenakan bayar 3 ekor kambing kepada sahabat yg lain atas usaha nya mengubati masalah gangguan sahabat tu. Itu adalah satu contoh yg ada dalam hadis Rasulullah s.a.w.

Diriwayatkan daripada Abu Said al-Khudri r.a katanya: Sesungguhnya beberapa orang dari kalangan Sahabat Rasulullah s.a.w sedang berada dalam perjalanan. Mereka pergi ke salah sebuah kampung Arab dan mereka berharap agar boleh menjadi tetamu kepada penduduk kampung tersebut. Namun ternyata penduduk kampung itu tidak mahu menerima mereka. Tetapi ada yang bertanya: Apakah ada di antara kamu yang boleh menjampi? Kerana ketua atau penghulu kampung kami terkena sengat. Salah seorang dari para Sahabat menjawab: Ya, ada. Lalu beliau menemui ketua kampung tersebut dan menjampinya dengan surah al-Fatihah. Kemudian ketua kampung tersebut sembuh, maka Sahabat tersebut diberi beberapa ekor kambing. Beliau tidak mahu menerimanya dan mengajukan syarat: Aku akan menyampaikannya kepada Nabi s.a.w, beliau pun pulang menemui Nabi s.a.w dan menyatakan pengalaman tersebut. Beliau berkata: Ya Rasulullah! Demi Allah, aku hanya menjampi dengan surah al-Fatihah. Mendengar kata-kata itu, Rasulullah s.a.w tersenyum dan bersabda: Tahukah engkau, bahawa al-Fatihah itu memang merupakan jampi. Kemudian baginda bersabda lagi: Ambillah pemberian daripada mereka dan pastikan aku mendapatkan bahagian bersama kamu.

  1. 7.      Hukum mengenakan bayaran atas kerja adalah harus. Jika diambil kisah para Sahabat, kos 3 ekor kambing boleh mencecah hingga 2500 hingga 3000 harga pasaran dimalaysia.



Wallahu aklam


32 ulasan:

  1. Salam ustaz saya shafik dari n9 ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Walaikumsalam shafik,

      Silalah tanya soalan. Jika mampu sy jawabkan sy cuba jawabkan

      Padam
  2. assalamualaikum,boleh x sye dptkan salinan dvd ilmu haq dan batil@4 jam tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Walaikumsalam,

      Boleh. Sila emailkan pada saya nama dan alamat tuan pd saya.

      Padam
  3. As slm.. saya nak dapatkan salinan DVD Ilmu Haq dan Batil tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam,

      Boleh berikan nama dan alamat tuan. Ataupun tuan boleh tengok diyoutube. Rujuk posting saya yg terbaru.

      Padam
  4. boleh buat di rumah pesakit/customer?
    -Mie

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam tuan mie,

      boleh buat dirumah pesakit. Takda masalah.

      Padam
    2. Salam Danish,
      boleh set appointment bila ustaz mail balik dari Sabah? saya di Bangi. kalau ok saya akan contact via sms/call number2 tuan.tq
      -Mie

      Padam
  5. Waalaikumsalam,

    boleh call dan set appointment dengan dia dari sekarang pun. Dia dijangka akan balik pada hujung bulan ni. Apa apa pun boleh tanya selanjutnya dengan dia.

    Wallahu aklam

    BalasPadam
  6. Kenapa perlu beri pernyataan begini"· bayaran yg dikenakan hanya sekali. Selepas jadi anak muridnya, rawatan susulan dan tunjuk ajar adalah percuma. Memang berbeza dengan darul sXXXX dan perubatan islam yang lain . Saya pun dah berubat byk kali kat darul sXXXX dan ustaz ustaznya tak ada rasa or penat or cedera langsung dalan berubatkan org. Bukan berubat, nambahkan saka si sakit sahaja....---Tak semacam ilmu yg belajar kat darul shifak dimana belajar 2 bulan or 6 bulan boleh ubatkan orang. tuan buat sahaja kerja tuan jangan senang2 jatuh hukum begitu...Allah maha mengetahui..siapa kita ni nak menghukum ..sekadar ingat sesama saudara islam.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam cik
      Terima kasih atas ingatan dan teguran. Saya sebenarnya terpaksa menyatakan yang haq walapun agak kasar dan agak direct. Cara perubatan d.s tidak kena pada caranya. Saya sendiri terpaksa memulangkan ilmu dan perubatan yg saya pernah ambil dengan d.s. saya terpaksa menyatakan yg haq. Sememamngnya Allah maha mengetahui dan dengan pengalaman dan ilmu yang saya pinjam dari Dia lah saya terpaksa menyatakan kebenaran.

      Janganlah kamu menyembunyikankan yang haq jika kamu mengetahuinya. Itu firman Allah didalam alquran.

      Penyampaian saya adalah untuk semua faham dan saya permudahkan cara saya menyampaikan. Jika nak diterangkan secara detail dan mendalam, lebih baik belajar secara berdepan.

      Harap maaf kepada pembaca yang tersinggung. Saya akan cuba membaiki cara penyampaian saya kelak supaya lebih lembut dan tidak terlalu direct.

      Saya tak menghukum..saya menyampaikan sahaja. Jika tidak bersetuju, anda boleh tolak.

      Wallahu aklam

      Padam
    2. Benar ape yang encik danish ckp,ilmu yg ade pd encik danish bkn nk dibangga2 tp mmg ilmu mujahadah len dgn ilmu yg sy tgop ade bdak praktikal pon ley buad.. mmg bole buad sb benda bole serang dan masuk balik.. mcm bazir mase pi,bek bina iman.. tp iman stu pekara yg sgt rumit,sy akui membina iman dgn mujahadah ckp kebesaran Allah teknik dakwah bgs cume sy lemah tak mampu nk bgtaw,cuma mcm mne nk dekatkan dri jika sy pon ade masalah saka,smpai skunk sy xtaw cre,cume sy ade tgop laman encik danish,dan mmg byk ilmu yg secare tak langsung,atau encik danish mmg dah tunjuk arah,jadii sy akan hayati ape blog bgtaw,dan mgkin Allah kasihan melihat sy,sb semua care sy dah usaha,cume ia bersendirian,mmg tak jadii encik danish,sy ekut tabligh tp heran knape tabligh yg ckp klua tabligh ialah klua jalan Allah,cume bantuan Allah mcm xdpt,mcm msuk tabligh dkt 9taon,malah org anggap bg bdak2 sy org lame bg pringkat bdak.. nk tnye stu?tlg jwb,ilmu tabligh niy bole pkai ke?

      Padam
    3. Salam tuan amir ashraf,
      1. Ada masa tuan download dan tuan tengok dan fahamkan video penerangan ilmu haq dan ilmu bathil. Link dia ada kat profail saya.
      2..cikgu saya ustaz ismail adalah bekas org tabligh. Dia mmg sygkan tabligh dan tabligh banyak mengajar dia ttg ilmu dan sunnah.
      3. Ada masa tuan carilah ustaz ismail. Ramai rakan rakan tabligh belajar dengan ustaz ismail dan mulakan gerakan baru. Blog ini sebagai contoh adalah medan baru dakwah mengajak manusia kepada Allah.
      4. Ada banyak jawapan kenapa dakwah dan ilmu tabligh kurang atau jauh dari bantuan Allah. Bab ini kena bincang dan borak ngan ustaz ismail.
      5. Mudah nak faham. Kalahkan musuh yg menggangu ibadah dan batin kita kepada Allah.

      Wallahuaklam

      Padam
  7. As salam ustaz kalu kita dah brubat...boleh ke jd anak murid tok ismail ni...

    BalasPadam
  8. Walaikumsalam
    Jawapan saya.
    1. Kalau dah berubat tempat lain boleh jadi anak murid ustaz ismail ni.
    2. Kebiasaannya ramai pesakit dari perubatan lain jadi anak.murid ustaz mail disebabkan penyakit mereka x kunjung baik.

    Wallahu aklam

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum
    bkenaan ttg byrn. rm400 seorg..jika dtg suami isteri..dua2 dtg berubat..byrn jd rm800.. tp jika ahli keluarga tlibat...byrn maksima 1000.. btulkan jika sy silap.
    Mslh sy ialah saka. Jika sy nak buang saka...tp xnk mlibatkan ahli keluarga yg lain..kerana sy rs sukar utk mlibatkn mereka..adakah blh? Atau perlu juga mlibatkan smua ahli kluarga?

    BalasPadam
  10. en farhan ustaz mail boleh sangat kalau die nak bantu tuan seorang tp umpama buat kerja x habis,lagi pun masalah berkrnaan ilmu batil bukan satu dua yg nak diclearkan,disamping itu tuan menjadi anak yg soleh membantu ibu bapa dan ahli keluarga yg lain...sbgai contoh dulu saya sendiri begitu takut kerana ianya akan melibat kan kluarga yg lain,tp kesan nye sangat positif bila ayah saya sendiri dpt merasai ketenangan yg semacam bila ustaz mail mmbantu saya skluarga mencabut makluk durjana nih....bahkan pak cik bini saya yg menyambut kedatangan kami dengan marah bertukar untuk bersama2 membuang ilmu silat yg pernah die ambil dulu....walaubagaimanapun usah trlalu risau ustaz mail banyak kaedah dan cara membantu...minta la pada allah supaya dmudahkan...

    BalasPadam
  11. salam..nk tnya boleh ke berikhtiar guna kasturi as syifa

    BalasPadam
  12. salam..boleh ke berikhtiar guna kasturi as syifa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumussalam anon,
      1.minyak Kasturi (drpd rusa) ada disebut didalam hadis sebagai wangian yg paling baik.
      2. Limau kasturi? Tidak.
      3. As syifa atau penyembuh? Tidak boleh. Sebab jin dan syaitan tidak takut or cedera pun dgn kasturi tu.

      Wallahuaklam

      Padam
  13. Assalamulaikum ustaz..brpe harga bayaran klau datang ke.rumah menghalau jin2 ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumussalam tuan shah,
      1. Bayaran untuk selesaikan gangguan sekeluarga termasuklah clearkan rumah tuan rm3500.
      2. Silalah call dia dan aturkan temujanji. 0193619305.
      Wallahuaklam

      Padam
  14. Patut la duk beria2 sngt duk promot, duk ckp ilmu dulu2 salah... Hmm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum tanpa nama,

      1. Saya tak dapat sebarang imbuhan atau bayaran atau komisyen daripada kerja ustaz Ismail.
      2. Saya hanya menyampaikan yang Haq. Itu perintah Allah dalam Al-Quran,
      dan jangan lah kamu mencampur adukkan yang Haq dan yang bathil dan kamu menyembunyikan yang Haq sedang kamu semua mengetahuinya.
      al-Baqarah 2:24

      3. Saya hanya niat berdakwah kerana Allah semata mata. Yang salah saya cakap salah, yang betul saya cakap betul.
      4. Semoga kita semua ditunjukkan yg Haq dan dikekalkan dalam keadaan yang Haq selamanya.

      Wallahua'lam

      Padam
  15. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam tuan Azizul. Silalah tanya soalan tuan atau komen.

      Padam
  16. Kos perubatan Rm4500 tu pakej untuk 1 keluarga ataupn ikut berapa org bilangan keluarga.. Mohon pencerahan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalammualaikum tuan Azizul,
      1. Bayaran adalah rm 3500 sekali bayaran sampai sembuh untuk satu keluarga tanpa mengira bilangan ahli keluarga. Termasuk isteri anak anak emak ayah mertua dan adik beradik dan ipar sekali.
      2. Bayaran boleh dibuat secara ansuran jika ada masalah.

      Wallahua'lam

      Padam
  17. En Danish jika sya mengunakan khimat bantuan ustaz mail serta bayaran tersebut.. Smua ganguan jin dlm badan bole di bunuh kesemuanya tak secara total..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum tuan Azizul,
      1. Boleh tetapi ilmu dan teknik yg Haq memakan masa seperti mana berkumpul nya kebathilan dalam diri.

      Wallahua'lam

      Padam