Jumlah Paparan Halaman

Khamis, 24 Julai 2014

selamat hari Raya semoga selamat balik dan kembali dari kampung halaman

Assalaamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua pembaca.

Agak lama saya tak update kan blog saya, lebih banyak kepada menjawab komen komen para pembaca. Alhamdulilah, ramai yg menghantar email kepada saya dan setakat ini tiada sebarang masalah dengan pembalasan jawapan kepada anda semua. Jika ada email tuan dan puan yg tidak saya balas, sila lah email semula ya.

Saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon ampun dan maaf kepada semua pembaca sekiranya ada terkasar bahasa, dan menyingung perasaaan tuan puan semua dalam saya menulis dan menjawab blog saya ini.

Ramadhan sudah hampir kepada penghujungnya dan syawal akan bakal menjelang tiba. Kepada semua pembaca yg beragama islam saya ucapakan selamat hari raya, selamat dunia dan akhirat. Kepada pembaca yg bukan beragama islam, saya menyeru kepada semua utk memberi peluang kepada diri anda untuk mengenali islam dan kembali kepada fitrah anda.

Kandungan blog saya lebih kepada kupasan gangguan dan penjelasan. Lebih kepada hakikat ilmu itu sendiri iaitu ilmu yg haq dan islam itu agama yg haq.

Kepada pembaca yg bermasalah yg masih ragu ragu untuk mendapatkan bantuan, saya nasihatkan..jangan risau berkenaa. Tersalah belajar atau tersalah berubat. Pegang sahaja hanya Allah sahaja yg mampu memberikan taufik dan hidayah dan hanya Dia sahaja yg boleh menyesatkan kan. Semuanya dalam.kekuasaan Allah azzawajalla.

Selamat hari raya, dan silalah email atau telefon terus ustaz ismail.jika ada sebarang masalah.

Wallahuaklam

4 ulasan:

 1. ASALAM USTAZ,Saya ada kemuskilan dan minta penerangan ustaz berkenaan masaalah saya ni,minta sangat ustaz menjelaskan berkenaan penceraian perkahwinan saya pada syarak dan haq,

  saya cuma menerangkan point2 cerita saya sahaja disini,
  saya dah bercerai dgn isteri saya talak 3,

  mengikut hukum yang saya tahu untuk balik dgn isteri saya tidak sah sama sekali,dan allah melaknat perbuatan saya jika saya berbalik dgn isteri saya,
  Saya telah di perkenalkan dgn sseorang yg saya tahu die memiliki ilmu haq,stelah penerangan beliau,apa yg saya dgr masih boleh lg saya bnikah balik dgn isteri saya stelah isteri saya menikahi lelaki lain sdgkan penikahan itu wlau di rancangkan,wlaupun pada hukum syarak yg saya tahu memang tidak boleh,adakah benar ustaz?
  saya mengharap ustaz mampu membantu saya dgn persoalan tersebut,

  BalasPadam
  Balasan
  1. Waalaikumsalam tuan anon,
   1. Soalan tuan ni berbentuk feqah dan saya sebenarnya tak mahir dan pandai sgt bab ni.
   2. Ikutkan syarak perkahwinan cina buta adalah sah akan tetapi ada beberapa dalil hadis yg melarang perbuatan in.
   3. Bagi saya tuan boleh hubungi ustaz ismail utk bantuan dan keterangan lanjut bab ni.
   4. Bagi saya punca gangguan saka dan sihir yg menyebabkan perceraian tuan dan bekas isteri perlukan diselesaikan bagi mengelakkan berlaku lagi dimasa hadapan.

   Wallahuaklam

   Padam
 2. blh sy dapatkn no tel ustaz
  no yg sy hubungi xda org jwb

  BalasPadam
 3. salam anon,
  1. Guna kan nombor ini 019-3619305. no satu lagi tengok nasib. Sometimes boleh sometime tak. Cubalah call byk kali ya.

  Wallahuaklam

  BalasPadam